Locatie

Hartje stad

Oostenburg is een van de drie eilanden die in de zeventiende eeuw werden ‘aangeplempt’ (ingepolderd) in een moerasgebied nabij het IJ. Het eiland ligt centraal in Amsterdam, waardoor alle voorzieningen van de binnenstad dichtbij uw toekomstige nieuwbouwwoning zijn. Ook als u de stad uit gaat, naar bestemmingen binnen en buiten Nederland, zijn de verbindingen uitgesproken vlot.

Bereken uw reistijd

Vervoer
  • Lopen Lopen
  • Fietsen Fietsen
  • Auto Auto
  • OV OV
Maximale afstand

Faciliteiten tonen

Bereken uw reistijd

Wandelend over Oostenburg valt u meteen op dat er een mooie mix van horeca en retail ontstaan is. Aan de VOC-kade, in de Werkspoorhal: u vindt overal cafés, restaurants en terrassen waar het goed toeven is. Ook het aanbod van trendy winkels, boetieks en galeries zal u verrassen.

Er is altijd wat te doen op Oostenbrug, maar u wilt natuurlijk ook de binnenstad van Amsterdam regelmatig bezoeken. Ook daar bent u zo. Stap lekker op de fiets: het Museumkwartier, de Dam en de Albert Cuyp-markt zijn vlakbij. Neemt u de auto? Dan bent u zo op weg naar Schiphol of iedere andere bestemming.

De herontwikkeling van Oostenburg gebeurt volgens de meest actuele ideeën over de inrichting van de openbare ruimte. Daarom wordt Oostenburg een autoluwe wijk. Wandelaars en fietsers hebben voorrang, de auto is min of meer ‘te gast.’

Wilt u meer informatie over Oostenburg? Klik hier.

 

Het kan u zijn opgevallen dat u bezorgfietsen en -scooters op de kade heeft zien staan. Gelukkig is dit een tijdelijke situatie. De eigenaar Aroundtown heeft het huurcontract van GETIR en Gorilla’s opgezegd per eind 2023. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de aanwezige bezorgfietsen en -scooters.

Wonen in Houtrak is een project van: